Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Dah Buat Check Up

Assalamualaikum,

Tadi balik kerja mandi bersiap terus pergi klinik. Dalam hati cuak kemain. Tak tahan dah sebab bernafas getting worse. Sampai klinik makin menjadi2 semput. Dalam hati cepatlah turn sy. Ok, 3 org lagi, 2 org lagi, seorg lagi. Ok 1469 bilik no lapan. Lunak suara mesin ajaib tu :-).

Bila cerita ngn doc, 1st doc terus check kat belakang badan. Then doc kata paru-paru ok. Takde masalah.  ( Oh mcm tu nak chheck kondisi paru2, mcm check up kat bhgian dada tu ). Then doc tulis2 sy tak fhm tulis apa suruh pindah bilik lain pulak.

Nurse suruh tanggalkan jam, bracelet, brg kemas dan baring atas katil.


"Longgarkan ***, angkat baju, angkat seluar"

Sy dalam keadaan tgh cuak dan tak fhm mmcm mane nak angkat seluar? Dua kali tanya baru faham. Ok, nurse tu India so Bahasa Melayu dia tak berapa nak A sgt kan?*Lupekan* Sebenarnya nuurse suruh lipat seluar.

Nurse kepitkan kedua kaki dan tangan dengan alat yg connect dgn mesin utk check up jantung.

"Why?" (Nurse nampak mata berair )

"Im scared!"

"No need to scared. Tak sakit pun. Selak ***"

Nak tak nak kene selak jugak nurse kate nak tampal alat kat dada and ******. Segan uhhhhhhh !

Ok, mmg takde rase apa. Sekali jeling kat mesin nampak keluar result yg gambar kat atas tu. Kemain pjg. Takutttttt! Then pindah katil sebelah ada satu mesin lagi doc kepit kat ibu jari. Tak sure yg tu utk check up apa. Last test blood pressure. Nurse tanya kenapa sy bernafas mcm tu tarik tinggi2. Sy cakap sebab rase semput ;-(. Itu lah masalah sebenar benar.

Then, semua result tu hantar kat doctor. Doc ckp semua normal. Doc tanya kalau2 sy ada asthma, batuk, selesema. Tapi semua tu sy takde. Lagi doc tanya ada rase berdebar2 tak? Sume tu takdeeeeee.


"Sy tak boleh bg ubat sebab semua ok. Kalau awak tak puas hati, esok kita buat x-tray".

Sebab doc yg check up sy tu tunjukkan result check up jantung kat doc lagi sorg utk pastikan result sy tu normal. Ye mmg normal kata doc. Sy jer tak reti nak baca sume tu.

Jadi, esok sy akan buat x-tray. Hopefully everything is fine. Amin.
Doakan sy ye :-)

Jadi hebat mcm sy :
Tengok Sini ;-)

1 comment:

teko_milo said...

TM akan selalu doakan awk.haritu TM pun kena check yg sama.malu ek bila kena angkat baju..auuwww blushing"