Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Contest My Bestfriend Forever by Cik Ayu

Suka bila jumpa contest nie kat blog cik siput :-). Terus teruja nak join sebab nak tayang bff kite :-P.

Lem'me show you guys, here is ...,

Nama bff : Rajisvery Racheal

Ok, ini bff forever sy :-). Kami kenal dan mula berkawan since March 2005. Persahabatan yg bermula secara tak sengaja. Bila dah rapat kami buat pengakuan yg mana kami saling tak menyukai each others before that. Cool kan? Heheee~

Bff sy yg tolong taipkan assignment Pengajian Islam sy dan buatkan roommates sy kompius sekejap. "Eh2, kwn Sue tu Muslim ker ?"

Bff buat pengakuan bila kami dah jadi bff. "Sy ingtkan kau mcm perempuan2 gedik kat luar sane tu". 


Apa yg penting : Trust, respect, honest


Tak kisah berkawan dan ada bff yg berlainan bangsa dan agama. Bila sy solat bff akan perlahankan laptop, tv, radio dan apa saja yg berkaitan bunyi. Kalau nak keluar dinner kedai mamak Ali Corner bff akan tanya "pukul berapa kita nak keluar? Lepas kau solat lah eh". See, dia akan tunggu lepas waktu Maghrib baru ktorg keluar.


Bila kami makan kat kedai, dan bff nak merasa lauk sy kat pinggan, "nonononoooooo.., tadi aku amik lauk daging". Sy akan bgtau dia sebab dia tak boleh mkn daging ikut agama dia. So it's not nice utk biarkan dia amik lauk yg dah terkena lauk daging.

Dia mmg kawan yg terbaik pernah sy ada. She always being with me waktu susah senang sy:-).


Tag : 




4 comments:

Cik Aini Lavender's said...

wahh nice lah..jarang jumpa BFF different agama kan..selalunya BFF ni d kalangan sesama kita je sbb kdg2 tu rs ganggu la ckit.
honestly suweeet la korang bleh jd BFF =)

Suriada Sulong said...

sedih pun ada bila buat ebtry contest nie. balik keje trus join sbb teruja nak join contest bff nie. mmg ramai kwn2 pelik tgk kami dr dlu smpai skrg rapat sbb diff. agama tp itu tak jd masalah yg penting hormat each others. dan dia pun tak suke sy free hair dulu2. susah sng sy tak segan nak cerita ngn dia. apa yg sy ada sy kongsi ngn dia. mcm tu jgk dia. kami tak pernah jeles each others. Sweet? hehehee.. terlebih2 sweet :-P. tapi since oct lepas dia pindah sabah. but we still keep in touch same jer mcm tak duk jauh :-)

Cik Aini Lavender's said...

ha ok2..thanks ye =)

teko_milo said...

mmg best.Hermm TM nak join contest nie.tapi pic yang besh2 ngan bff tak banyak lahh...hermmm rugi2.