Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Adoooiiii

Salam lewat malam,

Paggilan telefon tenghari tadi buat aku terfikir.

Si pemanggil : Hello assalamualaikum
Si penerima panggilan : Walakumusalam Kak Roha
Si pemanggil : Oh Sue simpan nombor akak eh
Si penerima panggilan : Ye, dah lama saved, hari tu kan akak ada bagi nombor fon
Si pemanggil : Semalam akak cari nombor Sue tapi takde dlm phone, akak tanya abang (suami) ada simpan nombor Sue ker tak, rupanya akak saved nombor Sue as Sue Comel. Tapi akak lupa. Bila dail nombor Sue tadi rupanya dah ada dalam phone. Kenapa Sue tak singgah umah akak. Lama tak tengok Sue.

Selepas b'tanya khabar.

Si pemanggil : Sue dah ada boyfriend skrg nie ?
Si penerima panggilan : .......
Si pemanggil : Sue jadi menantu akak nak tak ?
Si penerima panggilan : ..........
Si pemanggil : ...............

Adoiiiiiiii..... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si pemanggil nie kawan satu tempat kerja dulu, suami dia pun dulu kerja tempat yg sama. Pernah laa bertegur sapa. Kekadang terserempak kat area umah sebab kami berjiran. Si pemanggil nie dah berusia dan ada anak bujang. Tapi sy tak penah kenal.

Selalu bila terserempak si pemanggil akan tanya soalan sama, either i got bf or not ! Si pemanggil dan suami baik dgn sy tapi kami jarang jumpa. Lagi lah jarang sekali bertegur sapa bila sy tukar kerja tempat lain. Ada lah 2,3 bulan sekali akan terserempak kat area umah.

Selalu pasangan kita akan proposed kita tapi tadi 'bakal mak mentua' yg call dan proposed. Omagoshhhhh moden gilerrrr dlm phone jerk !

TAPI bukan senang utk kita luahkan perasaan pada insan yg kita tak cinta. Utk tuturkan kata cinta mungkin senang tapi utk ekspresi kan perasaan tu bukan mudah. MAAF !

Sy tak menyesal dgn pilihan sy or whatever that i will choose one day if i have some choice. Cuma sy harapkan lelaki yg ada bersama sy skrg tak mensia-sia kan perasaan sy. Juga harapkan dia jujur dgn perasaan dia terhadap sy. Im not childish ! Sy pilih awak biarpun awk serba kekurangan tapi tetap indah di hati sy, bukan sebab cinta semata tapi sebab we will might complete each other, MFI.

3 comments:

bebeldotsorang said...

hehe dunia moden dh sekarang..semua dihujung jari hehe

Cik Aini Lavender's said...

hahaha dasyatt zmn skrg kan..
eh nti kang nk letak MrBoo kat mn lak?hahaha

Suriada Sulong said...

@ bebedotsorang :
memang semua dihujung jari tp bab proposed pun kl dihujung jari tak mustahil one day akad nikah juga dihujung jari. omagoshhh.

Cik Aini :
kl mrBoo takde dlm hati sy skrg nie maybe sy akan consider proposal tu.Sebab ada mrBoo laa sy rasa sy menolak lamaran itu. dan sy tak akan menyesal. cheers :-D