Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Jom Makang

Makan jer senyum, tak dpt dipisahkan seperti aur dgn tebing.

Bangun pagi2 mood rajin nak masak kan. Dah laa hari kerja. Jadi nak bawak bekal nie g kerja. Oh 1st time bawak nasik ! Selalu takat sandwich, sosej, biskut, makanan yg betgoreng tapi simple. Nasik tu mmg tak ah kan. Tapi bila mood rajin tahap surirumah dtg, mula lah kita masak ikut selera sendiri :-P.

Nasi goreng - Sayur campur + crabmeat

salad - tomato+cucumber+carrot+daun salad+mayonnise

Siap 1 bekal utk ke opis
 Senang jer kan? Hahahaaa.., mesti korang expect sy masak ayam masak lemak, daging masak kicap, ayam berlado, atau kari kambing kan? tapi nasi goreng jer yg hadooo.... :-(.

Tapi kan, sy terliur dgn salad buatan sy tu. Bukan susah pun. Dan ini boleh dijadikan menu diet cuma kene kurangkan mayonnise jer. Makan sikit pun dah kenyang. Cuma kene rajin potong sayur sayuran utk buat salad sihat ini :-).

Resipi :-

  1. Tomato
  2. Timun
  3. Lobak merah
  4. Salad
  5. Mayonnise
Potong dadu semua buah. Buang biji timun dan juga biji tomato utk mengelakkan salad menjadi cair sebab utk bekalan ke opis kan. Gaul semua bahan dgn sesudu makan mayonnise. Kalau nak tambah sosej pun boleh. Rebus dulu sosej dan potong kecil-kecil. Gaul dan gaul. Siap utk dihidang mahupun di tapau :-)

Selamat mencuba resipi bujang !

1 comment:

Cik Aini Lavender's said...

kira rajin lah tu even ns goreng je...kalo sy lah,mmg tapau kat kedai la jwbnya bw g opis.hahaha rajin betul ank dara ni =)