Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Wisma MCA, Jalan Ampang

Minggu lepas saya ada seminar/Training kat Wisma MCA. Training yg bermula jam 9am dan berakhir lebih kurang 6pm. Sgt enjoy dan paling penting byk ilmu yg saya perolehi. Semua nya ilmu duit ! duit ! duit ! Oh, dah namanya budak account kan, mesti mata duitan ! Oh tidaaaakkk ! Gurauan biasa je tuh :-). Ok, kita kasi peace skaliiiiiii.

And guess what ? Sy dapat jumpa seorang JUTAWAN muda :-) Hah ? U guys guess Irfan Khairi? Ok, IK pun jutawan muda jugak, beliau jadi jutawan dalam tempoh 3tahun menjalankan perniagaan internet.
Tapi yang sy jumpa nie lagi pantas menjadi jutawan setelah menjalankan perniagaan internet. Ok, beliau adalah Encik Ahmad Zulfaizal Bin Haji Jamaludin. Beliau berjaya dinobatkan sebagai jutawan setelah 9 bulan menjalankan perniagaan internet !!!!!!!! Dinobatkan sebagai jutawan ketika berusia 26 tahun iaitu pada 2 tahun lepas ! Alhamdulillah.
 
Lagi pendek tempoh beliau menjadi jutawan berbanding IK. Sy berbangga dengan beliau seorang yg cukup merendah diri dan terus bekerja keras walaupun sudah memegang jawatan sebagai jutawan. Ini lah namanya rezeki yg Allah swt turunkan kepada hambaNya tapi kita sebagai hambaNya harus berusaha dan mencari dimana punca rezeki yg ada. Jadi, perniagaan internet telah terbukti dan berjaya melahirkan ramai yg mempunyai pendapatan 5 angka sebulan. Jika jika mahu berubah, kita yg harus mulakan utk berubah. Kadang2 ramai orang yg nak ubah kehidupan mereka utk berada ditempat yg lebih baik. tetapi PELUANG yang tak datang. Tapi sekarang, peluang dah ada didepan mata. Tepuk dada tanya selera :-)

Serba ringkas tentang beliau :-
  • Bekas pelajar Maktab Rendah Sains MARA, Muadzam Shah, Pahang.
  • Lulusan UiTM, Shah Alam dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal.
  • Mencapai status jutawan pada usia 26 tahun.
  • Berjaya melahirkan beratus-ratus insan yg berjaya menjaya pendapatan empat angka sebulan.
  • Memiliki sebuah kereta mewah BMW 6 SERIES.
  • Memiliki sebuah banglo di Putrajaya dan 2 kondo mewah.
  • Rekod pendapatan peribadi setinggi RM 140,000.00 sebulan dan mensasarkan pendapatan setiap bulan RM 1 juta.
  • Mendapat liputan dari media massa seperti majalah Potensi, Sukses, Mastika dan akhbar Metro.
Secara jujurnya beliau banyak berkongsi ilmu dalam bidang perniagaan internet dan beliau sudi membantu sesiapa yg ingin berubah dalam kehidupan. Dan paling nyata, beliau amat berbangga bila dapat menggembirakan kedua ibubapa beliau. Beliau berkongsi bagaimana kedua orang tua beliau pada mulanya agak tidak menyukai keputusan beliau untuk berhenti kerja sebagai seorang engineer yang bergaji basic RM 9800.00 sebulan. Orang tua beliau lebih suka melihat anaknya berkerjaya sebagai seorang engineer. Tetapi beliau cuma meminta restu dari orang tuanya. Dan sekarang bukan sahaja RM 9800 sebulan beliau boleh dapat, tapi lebih dari itu. Ini berkat kesungguhan beliau selama 9bulan pertama menjalankan perniagaan internet. Dan sekarang masih juga berusaha keras utk lebih berjaya.

Begitulah restu seorang ibu. Walaupun tidak suka tapi bila seorang ibu merestui setiap keputusan yg anak mereka buat, pasti kejayaan akan dicapai. InsyaAllah.
Dan Nabi juga mengatakan bahawa 9/10 punca pendapatan adalah dari perniagaan.

Saya juga nak berjaya, anda bagaimana ? Sy dah join, anda bagaimana ? Bak kata Encik Ahmad Zulfaizal,

"Jumpa anda dipuncak kejayaan"

No comments: