Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Retak Menanti Belah

Assalamualaikum,

Since last week sume org duk cerita pasal hubungan Rita Rudaini and her husband yg mcm retak menanti belah. Sy pun nak kasi tau yg sy juga dalam keadaan retak menanti belah *feeling tgh buat press conference. eceh!*

Sungguh lah berlaku dlm keadaan sekarang yg tgh susah nie. Selagi boleh jaga dan lambatkan yg retak tu menjadi belah, selagi tu lah kita bertahan. Ewah mcm tgh kusut fikirkan masalah cinta! Sedangkan pria hati pun takde. Macam mano tu?

Kisah bermula : *Siap highlight, bold and garis**Memang tak boleh belahhhh*

Masuk kereta utk pegi carwash pastu alert "Eh2, kenapa ada retak kat cermin nie?" Argghhh, nanti ah tgk time panas2 nie masuk kete dulu. Sampai carwash bgtau washer cermin retak. Then he refused utk basuh kete kecik sy sebab risiko. Tapi sy duk pujuk and ckp jgn tembak air kat cermin. Just lap buih perlahan2 jer. Ok, berjaya!

Before this ada jugak tgk cermin kete kwn2 yg retak tapi dorg tak tukar. Tapi lama2 retak tu merebak makin panjang. Hah, baru kelam kelibut ! Cermin retak nie kita dpt tgk jer. Tapi bila sentuh takde rasa retak. Maybe terpercik batu *bukan ayam percik ye!* abg mesin rumput atau batu2 kecik dari lori. Tapi rase nye takde pulak follow blkg lori *sigh*.

Bila check dgn pihak insuran,  

"Cik, sy nak check kete sy ada insured cermin tak dgn Etiqa?" 
" Owh takde, kalau nak insured kene dtg kat ofis. Kalau insurans RM500 kene tambah dalam RM75, kalau awk amik yg RM600 kene tambah RM90".
"Cik, kalau tak pegi cawangan Etiqa tak boleh ker? Sy tranfer duit.*sukati*"
"Tak boleh sebab pihak insurans kene check semua cermin. Kene bawak kete dtg cawangan"

Padan muka kau ! Hahahahhahaaaaa! Ingatkan nak insured cermin tapi alamakk akan kantoi lah. Bijak korang pihak insurans! Terbaik.

Dah usyar2 tanya harga utk tukar cermin depan and it's will cost me about RM5++. Wallah.! Ini belum pakai Moni Cooper idaman hati lagi*Muntah kedarah hijau*

Nampak tak retak dalam bunga tu? *Garu kepala aku nak tukar cermin baru* Oh ini snap dr dalam kete, bukan snap pemandangan tak semenggah tu ye. Tehee~


4 comments:

akuamir said...

lerrr,,,, kecik jerk... tak bole teruskan cam biase ke?? takkan sebab sket tu sampai 5++ seyh..

Suriada Sulong said...

boleh la teruskan lagi nie. tp retak cermin nie akan merebak. aritu kwn sy stp mggu blh npk retak tu mnjalar.. then pas basuh kete smkn ketara sebab org washer tu g tembak air kat cermin. skrg kene hati2 jgn langgar lubang.

Cik Aini Lavender's said...

mcm ni lah kan bl dh pakai keta.benda ckit je dh rm5++.kdg2 x tepikir pun benda alah kecik tu smp harga tu =(

Suriada Sulong said...

retak mmg skit dlm 1.5cm jer tp nak kene tukar sebijik cermin depan tu. itu yg jd rm5++. ini pun belum tukar lg. tggu bonus tak masuk.. *sigh*