Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Cik Bubuuuuuuuu

Tengahari tadi time kat opis tetiba sy teringat kat Bubu, si anak beruang hadiah dr kawan (perempuan) 6 tahun lepas:-(.

Sy namakan teddy bear *Ok teddy bear, bukan anak beruang hidup :-P* as Bubu even kawan sy tak suka.
Ingat lagi dulu sy suka nama Bubu sebab nama tu mcm comel-comel jerk. Hikkss~ Even kwn sy tak suka nama tu. Ok takperr.

Seriusly sy teringat kat Bubu sy tadi. Sedangkan dulu sy tolak dia mentah2, sy kata kan sy taknak dia dah :-(. How bad i am?

Dulu2 punya cerita, sy pass kan Bubu sy kat bekas kekasih hati utk di cuci guna wash machine umah dia. Lepas tu sy ckp "u simpan ah dulu teddy bear tu, i xnak".

Dalam setahun lepas tu ktorang break-off. Bekas kekasih hati nak pulangkan Bubu tapi sy still refused. Sebab sy tak suka dah teddy bear tu. Bukan jugak sebab sy tak hargai pemberian kwn cuma sy yg bongok time tu. Siap ckp kat bekas kekasih hati " u buang je lah anak patung tu, i xnak dah". *Sigh*

Lepas ktorg break-off 2 tahun (tahun lepas) bekas kekasih hati ade text wish birthday. Then dia cakap sorry lambat wish sebab terrrrrlupa. "Tadi tgk teddy bear u atas meja baru teringat birthday u". Ohh maknanya tahun lepas Bubu sy masih ada! Dia tak buang lagi. Tapi kalau betol lah dia tak buang. Kalau dia tipu? Saja nak ayat kekonon dia still ingat birthday kita? Ok, takper dia wish atau tak, itu tak penting pun. Plus Bubu pun dah lama sy lupakan.

So, sekarang nie, hari nie tetiba sy teringatkan Bubu. Dimanakah dia sekarang? Adakah masih di rumah bekas kekasih hati atau di tempat pelupusan sampah? Ohh Bubuuuuuuuu, sy mintak maaf sebab tak amik awak dulu :-(.

Sy segan nak tanya bekas kekasih hati either teddy bear tu masih dlm simpanan dia atau dah laaammmaaaaaaaaaa dia campak dlm dustbin?  Kalau lah sy tanya then dia jawab mcm nie :

"Dah takde laa. Dulu u taknak, u suruh i bunag jer, so i pun buang laa. Menyemak jer i tengok dah laa berhabuk. Malas i nak cuci"

Sebenarnya sy lagi takboleh terima kenyataan kalau bekas kekasih hati jawab mcm tu.

Tapi kalau dia kata :

"Ada lagi teddy bear u kat umah i nie. Asal u nak ker? Kalau nak dtg ah amek"

Terus sy jawab :

"Ok, nanti ujung minggu i dtg okeh" Sambil gelak hehehehehehheeeeeee... !

Kalau Bubu ada dalam simpanan sy sekarang nie mesti Bubu jadi ketua kampung dalam ramai-ramai nie kan? kan?



I am soooo sorry Buuuuuuuuu :-(.

Kalau tak pun mesti Bubu teman sy kan? Mcm nie haaa....,


Sy masih ingat rupa Bubu, warna Bubu, Bubu pakai ribbon kaler merah kat leher. Kan Buu kan? Sy kasi Bubu pakai spentot kan Buu kan? Spentot yg kaler putih tu? Sy pun taktau kenapa sy pakaikan Bubu spentot tu. Kelakar okeh.

Nanti kalau sy tak segan, sy cuba tanya bekas kekasih hati sy okeh. Kalau Bubu kat umah dia pun bukan dia amek tau pun kan? Tak penah pun dia mandikan Buu kan? Entah2 campak jer Buu kat bawah katil, atas lemari. Mesti Buu berhabuk giler kan? Kalau Buu ada nanti sy mandikan Buu dalam wash machine sy sama2 dgn teddy yg lain okeh? Sebab skrg sy dah ada wash machine :-).

Harap kita dapat ketemu lagi ya Buuuuuuuuuuuuu :-(.

2 comments:

sYiRa LoKMaN said...

kte pun ada bear nama bubu ^_^ hehe

Suriada Sulong said...

Oh yeker? sama la nama teddy kite.hikss.