Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Goodbye Home Sweet Home

Dari Shah Alam ke Dungun balik berdua. Dr Dungun ke Shah Alam balik bertiga pulak.

Dah settled kerja sy pagi tu agak2 boleh gerak kul 11pagi sy terus call kawan at 930 suh siap2 nanti around 11am sy fetch dia. Dia ckp oke.. oke... oke...

Bila sy sampai umah dia kemain lama pulak tunggu. Mak dia ajak masuk tapi sy just stay dalam kete. Menunggu dengan sabar. Mak aishhhhh 20minit tak kuar lagi.

Bila dia masukkan barang dalam kete, sy keluar nak salam dengan mak dia jer tapi sebenarnya dia tak siap lagi. Kene jugak masuk dulu. Ggggrrrrrrrrrrrrr lepak kat meja temankan sarapan dulu. Sy cakap taknak air, sbb nak cepat2 gerak. Risau jammed sebenarnya.

"Makan lah cepat, lambat jer" *sigh*

"Mak tengok nie, tadi die kate kul 12 tapi mari kul 11. Pahtu nk maroh org"

"Ishhhhh bengonglah awk nie. Makan lah cepat. Sume nk kabo kat mak"


Masuk kete,

"Bakpe lambat. Kan tadi kabo kul 11"

"Mane ade, tadi awk call kate kul 12"

"Pukul 11 lahhhhhhhhh. Cepatlah jalan. Sy dahaga. Tadi mak dok bagi air pun"

"Dh awk yg kate takboh air tadi"

"Gggrrrrrrrrrr"

Tahun nie jalan taklah jammed sgt compared with last year kemain hazab nak sampai Shah Alam 10jam. Sy batuk since bulan puasa tu tak oke lagi. Bila satu hari dalam kete kene aircond mula laa batuk getting worst sampai takde suara. How bad?


Dalam kereta harus ada bantal, makanan dan juga air.

Sampai Genting Sepah lepak jap. Luruskan kaki sambil pikir nak masuk KL nie jammed ker tak. HAHA.

Pastu dapat air free kat Petronas.


Serius coffee free nie sedap. Bukan sebab free tapi memang sedap. Pekat dan terbaekkk.

Empat kali kot benti before sampai. Benti tuang minyak, benti beli keropok, benti solat dan minum, benti lepak.

Sampai KL dah Maghrib. Terus ke Bangi amik cousin dan dinner kat Sate Kajang. Lepak2 situ, sampai Shah Alam pun dah 12am. Mandi dan terus zzZZZZZZzzz. Esok kerja !

Pastu pegi klinik sebab batukkkkkkkkkkkkkkkk.





Comel jerr ubat antibiotik nie tapi rasa nye tak lah sesedap rupa die*sigh*




Goodnye batuk. Jumpa tahun depan pulak. Kalau tak jumpa pun lagi bagus ("_')

1 comment:

Cik Aini said...

lama x dtg singgah sni..
sihat ke su?jauhnya perjalanan smp 10 jam..haish bleh kebas punggung2 nih =)

**erkk awk blk ngan Mr Boo eh?hehe