Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Berhati-Hati Dgn Logo Halal Swasta

 Bahaya nyerr, logo halal swasta pun ade?? Dah la rest. di sekitar Shah Alam yg byk guna logo halal swasta !

Logo Halal dr JAKIM

Logo Halal dr IFRC
Ok, please alert dgn logo halal swasta nie. Warna pun tak sama, logo halal swasta takde tulisan di lingkaran tepi. Senang jer nak trace kan??

"di sekitar Seksyen 7 dan Seksyen 9 di sini semalam melibatkan kira-kira tujuh premis makanan mendapati kebanyakan logo halal yang dipamerkan di premis mereka masih dikeluarkan oleh syarikat swasta antaranya Islamic Food and Research Centre Asia (IFRC).


Hanya sebuah premis makanan didapati mempamerkan logo halal Jakim iaitu Old Town White Coffee.
Sementara itu, pengusaha Restoran dan Kafe Hailam Kopitiam, Alvex Wee memberi alasan dia mengalami kesukaran mendapat kelulusan bagi logo halal Jakim selepas empat kali permohonannya ditolak.

“Jakim meminta agar setiap produk makanan disenaraikan bahan mentahnya satu persatu dan ia adalah sukar ditunaikan,” katanya di sini semalam.

Beliau berkata, premis perniagaannya masih menggunakan logo halal IFRC dan benar-benar berharap mendapat sijil halal Jakim supaya pelanggan beragama Islam merasa lebih yakin makan di restorannya.

5 comments:

akuamir said...

knape tak tunjuk logo yang btul??

2 2 tu tak boleh digunekan dah..
saya follow sini,, klo sudi meh la singgah blog saya.. :(

Cik Zai said...
This comment has been removed by the author.
Cik Zai said...

Singgah di blog awak yang cute ni...cari kotak komen tak jumpa jadi tulis kat sini jer...^_^

Nelly The Strange said...

tq dengan info nya ^^

Suriada Sulong said...

akuamir: Logo jakim tu sy google.
Cik Zai : ini lah kotak komen sy :-)
nelly : most wel. ;-)