Klik Utk Tengok Promosi Yg Super Cool

Followers

Labels

Top Menu

Ya Allah, 'Nasib Baik' Tu Selalu Ada

Lunch hour tadi sy balik rumah. Ade 'hal' sikit. Time menapak ker tempat parking, both kaki sy menggigil. Dalam hati "nie mesti letih pg gym smlm".

Sampai kat Toll LKSA, sy nie pengguna smart tag so dengan laju dan tak break *biasa mcm nie* confidence sensor smart tag tu detect dan palang naik. Selalu laju dan sikit lagi cermin nak sentuh palang dan alhamdulilah lepas. Tapi itu sebelum2 nie.

Tadi, ENTAH MENGAPA sensor smart tag tak detected T__T. Mungkin jugak sebab sy laju. Nak kata pegang smart tag terbalik tak jugak.

Sikitttt lagi cermin nak langgar palang toll sy break tapiiiiii..... Duuuuuummmmmmm !!!! Kete sangkut kat palang. OH MY GOD ! Alarm toll kemain kuat bunyi. Masa tengah break, dlm kepala cuma fikir "cermin pecah dan terabur atas lengan dan paha" ! Sebab cermin depan sy tak pasang tinted. So possibility nak terabur tu mmg tinggi.

Masa alarm bunyi tu kemain sy cuak. Dan nasib baik palang besi toll tu berbalut dengan something which is maybe span or gabus. Sebab hentakan tak berbunyi kuat, both side tepi cermin tak kemek, dada tak terhentak kat stereng *sebab tak pakai seat belt* dan cermin tak pecah masa sy langgar palang ! Ya Allah, syukur !

Pandang cermin, tengok ada sebijik Persona kat belakang, cool down masuk gear reverse undur sikit. Try halakan smart tag tapi tak mau jugak. Undur lagi sikit sampai tempat skrin utk kad  touch 'n go. Then keluar kat skrin "Sila Sentuh Semula". Cuak bertambah cuak k T__T. Sentuh lagi sekali baru palang naik.

Menggigil kauuuuuuu T____T.

Taknak laju dah. Janji janji janji !

Syukur sy tak apa-apa.



4 comments:

bebeldotsorang said...

Nasib baik xde pape...ish2 bahaya betul la..selalu tgk kereta masuk je lorong smart tag bkn main laju lagi...lain kali hati2 k :)

Suriada Sulong said...

thanks. memang x laju dah sejak aritu. siap benti lagi time msk lorong smart tag. mcm nk hulur byr kt lorong tunai. hikss.

Cik Aini Lavender's said...

haish
nasib x pape..ai pun selalu gak laju kira kalo bleh nk trs je..erm lps ni nk bhati2 gak la even x pnh lg la jd camtu..

Suriada Sulong said...

better kita hati2 even guna smart tag. memang laa smart tag tu utk memudahkan kite lagi cepat. tp bila dh jadi mcm tu rase nyer xmo dh laju2.kl benda nk jd sekelip mata jer. bygkan sekelip mata kaca terabur atas kita. omg !!