En lappy pun dah berhabuk :-(. Adeiiii sian sungguh dia. Tapi sy masih sayangkan en lappy nie. Sy bukan kacang lupakan kulit tau. En lappy banyak berjaya untuk saya dari segi pelajaran, dari segi kerja, dari segi kisah cinta yg jarak jauh 7hours by flight dulu tu. Oh banyak kenangan kan? Mana mungkin sy jadi kacang lupakan kulit. Dah lah sy keluarkan duit sebanyak RM400 untuk dapatkan en lappy nie. Ok RM yang selebihnya tu emak sy yg kasi :-))
Jadi kisah hari semalam kan, bila sy lapar tengah2 online kan, terus tinggalkan en lappy kejap dan bukak peti ais. Alamakkkk sy nampak peristiwa separuh ngeri dalam peti ais sy. Alamakkkk terus tutup peti ais dan pikir seketika. Macam mana nak buat untuk hilangkan peristiwa separuh ngeri tu.
Inilah peristiwa separuh ngeri sy.. Sy cuba keluarkan daging yg tersembunyi tapi tak dapat cari .. Tapi sy tahu daging tu kat bawah bongkahan ais.
Jadi, mcm biasa, tomato, mushroom, capcicum dipotong dadu. Then tumiskan macam biasa.
Panaskan speghetti, ok.. kalau rajin boleh rebus speghetti banyak2 then toskan air. Bila dah sejuk boleh simpan dalam peti ais. Tapi pastikan dalam bekas bertutup. Then bila nak masak tentu jadi lebih pantas dan jimat masa :-) Ok, utk elakkan speghetti melekat antara satu sama lain, masukkan sedikit minyak masak time merebus speghetti.
Ini lah hasilnya :-) Speghetti ker tak nie ? Disebabkan mince meat tak boleh keluarkan dari peti ais, jadi sy gunakan sotong dan udang yg saya simpan dalam tupperware dan selamat dr bongkahan ais. Tapi resipi nie tak tau nak letak nama apa. Mee speghetti tapi kuah bukan speghetti. Ok, maybe boleh nama kan sebagai speghetti seafood :-P
Gambar nie agak2 boleh masuk buku resipi tak? Kemain pandai snap pic kan even bukan guna DSLR :-)
Digital camera pun boleeeeeehhhhh :-)
No comments:
Post a Comment